Renoveren voor je verkoopt: slimme zet of overbodig?

Er wordt gezegd dat mensen die een huis of appartement willen kopen meteen verliefd moeten worden op het pand dat ze bezoeken. Dat kunnen wij als Landmeetkantoor enkel maar beamen. Wij verkopen namelijk 70% van onze panden op de eerste bezoekdag! Met deze tips bereid je je pand zo goed mogelijk voor op een snelle verkoop aan een goede prijs.

Net daarom is het zo belangrijk dat je een woning zo goed mogelijk kan presenteren aan geïnteresseerde kopers. Zodra je beslist om samen met ons je vastgoed te verkopen, sturen we een professionele fotograaf op pad die foto’s zal nemen van je pand. Daarnaast organiseren we ook bezoeken van kandidaat-kopers.

Maar hoe bereid je je woning voor op deze fotosessie en bezoeken van kandidaat-kopers? We geven je 3 cruciale tips!

Tip 1: Een opgeruimde woning verkoopt sneller

Als een woning er rommelig uitziet, kunnen kopers zich moeilijk een beeld vormen van de totale beschikbare ruimte. Een half uurtje opruimen kan je met andere woorden heel wat winst opleveren.

Dit is trouwens ook de reden waarom nieuwbouw vaak iets sneller verkoopt dat te renoveren woningen: dankzij de strakke bouw en/of moderne inrichting hebben kandidaten meteen een duidelijk overzicht van de ruimte.

Tip 2: Renovatie hoeft niet altijd

Nee, je hoeft je woning niet te renoveren voor je die beslist te verkopen. Vaak doen kopers graag hun eigen ding met het pand en dat kan dan toevallig net het tegenovergestelde zijn van het soort renovatie dat jij nog zou uitvoeren als huidige eigenaar.

Bespaar jezelf dus heel wat tijd én geld door geen grote renovatiewerken uit te (laten) voeren. Dat gezegd zijnde, kunnen minimale renovatiewerken de verkoop van je woning net een duwtje in de rug geven.

Een likje verf doet bijvoorbeeld wonderen om zelfs een nieuwbouwwoning opnieuw een frisse uitstraling te geven.

Tip 3: Laat enkele meubels staan

Woon je zelf niet meer in de woning die je wil verkopen? Laat toch een paar meubels staan. Dat geeft geïnteresseerde kopers meteen een duidelijk beeld van hoe het huis of appartement eruit zou kunnen zien.

Uit ervaring weten we dat dat vooral een aanrader is voor panden die er ongemeubeld eerder klein uitzien.

Een gouden tip: stouw de woonst niet vol met meubels. Less is more!

Uw pand verkopen