8 november 2022
Het verplichte asbestattest voor jou uitgelegd!
Vanaf 23 november 2022 voert Vlaanderen een verplicht asbestattest in. Ontdek hier waarvoor het attest dient en wanneer het attest verplicht is.
Renovatieplannen voor woning met lage EPC-waarde (E/F)
15 september 2022
Renovatieplicht voor lage EPC-waardes: ook voor jou?
Vanaf 2023 is de renovatieplicht een feit in Vlaanderen. Ontdek hier wat dat betekent voor jou en hoe je je EPC-waarde slim verbetert.
18 oktober 2021
Registratierechten 2022 in 4 feiten
Wordt een huis kopen gemakkelijker dankzij de verlaagde registratierechten in Vlaanderen? Hier zijn 4 dingen die je moet weten over de nieuwe regeling!
10 maart 2021
Speelt de mobiscore een belangrijke rol bij de waarde van mijn vastgoed?
De Mobiscore berekent hoe makkelijk je met de fiets of te voet vanuit je woning naar winkels, openbaar vervoerhaltes, scholen en andere voorzieningen raakt.
17 februari 2021
Wat bepaalt de waarde van vastgoed?
Wanneer je beslist om je woning te koop aan te bieden, wil je een realistische maar interessante prijs. Op welke basis wordt deze verkoopprijs bepaald door Landmeetkantoor Topo-Immo?
26 januari 2021
Verlaagde registratierechten bij aankoop woning
Koopt u in het jaar 2021 nog een woning aan? Dan maakt u kans op verlaagde registratierechten! Let wel dat u aan bepaalde voorwaarden zal moeten voldoen.
14 januari 2021
Verlaagd BTW-tarief van 6% voor nieuwbouw
De tijdelijke uitbreiding van het bestaande regime van afbraak en heropbouw aan het tarief van 6% wordt ingevoerd naar aanleiding van de coronacrisis
5 januari 2021
Woon je beter in de stad of op het platteland?
Ben jij opgegroeid op het platteland en kan je je niet voorstellen hoe het zou zijn om in een drukke stad te leven of is het net andersom? Een belangrijke keuze bij de aankoop van een woning!
23 november 2020
Adreswijziging doorgeven, hoe doe je dat?
Als je een woning koopt, moet je naast je spullen ook heel administratieve zaken in orde brengen. Je adreswijziging doorgeven gebeurt bijvoorbeeld niet altijd automatisch.
5 november 2020
Renoveren voor je verkoopt: slimme zet of overbodig?
Hoe bereid je je woning voor op deze fotosessie en bezoeken van kandidaat-kopers? We geven je 3 cruciale tips!
16 oktober 2020
De Wet Breyne, wat is dat?
De Wet Breyne of woningbouwwet werd in 1971 gecreëerd om de kandidaat-koper en/of bouwheer van een nog te bouwen woning beter te kunnen beschermen.
22 september 2020
Nieuwbouw of renovatie?
Nieuwbouw of renovatie? Een groot dilemma waarbij wij even de voor - en nadelen voor je opsommen.
14 september 2020
Kopen of huren? Dit zijn de voordelen en nadelen
Een woning kopen of huren? Als je uitkijkt naar een nieuwe woonst heb je jezelf die vraag waarschijnlijk al gesteld. In deze post overlopen we samen met jou de belangrijkste voor- en nadelen.
24 augustus 2020
EPC attest verplicht voor gemeenschappelijke delen vanaf 2022
Vanaf 2022 wordt het EPC attest verplicht voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen.
13 juli 2020
Vacature BIV makelaar Liedekerke
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je een voorliefde voor vastgoed? Onze nieuwe vacature als BIV vastgoedmakelaar is misschien iets voor jou?
woning of appartement
2 juni 2020
Woning of appartement: 4 tips die je helpen beslissen
Je bent klaar om alleen te gaan wonen of zou graag samenwonen met je partner. Kies je dan best voor een woning of toch beter een appartement?
27 mei 2020
Investeren in vastgoed, koop je een appartement of een huis?
De waarde van vastgoed blijft stabiel en wanneer je de investering goed aanpakt, kan je later doorverkopen met winst. Maar investeer je dan best in een appartement of huis? We helpen je op weg.
17 mei 2020
Waarom in 2020 nog zonnepanelen plaatsen?
Zonnepanelen zijn nog steeds zeer populair in ons land. De kwaliteit ervan wordt ook steeds beter, ze hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvriendelijk en je energiefactuur daalt er fors door.
17 februari 2020
Registratierechten Vlaanderen: dit verandert er in 2020
Registratierechten of verkooprechten zijn eenmalige kosten die je betaalt bij de aankoop van een woning of bouwgrond. In Vlaanderen betaalde je sinds de zomer van 2018 doorgaans 10% of 7%....
teruggave-registratierechten-vlaanderen
29 januari 2020
Recht op teruggave van verkooprechten?
Je verkoopt je woning om een nieuwe gezinswoonst of bouwgrond te kopen. In sommige gevallen krijg je dan van je notaris te horen dat je recht hebt op een ‘teruggave van de verkooprechten....
20 november 2019
Meeneembaarheid registratierechten, wat is dat?
De registratierechten of verkooprechten zijn de eenmalige belastingen die je moet betalen bij de aankoop van onroerend goed (bouwgrond of vastgoed).
verkooprechten, registratierechten, vlaanderen
20 november 2019
Hoeveel registratierechten betaal je in Vlaanderen?
Als je een woning of bouwgrond koopt, zal je ook eenmalige verkooprechten moeten betalen – in de volksmond hoor je hier ook vaak de term ‘registratierechten’. Waar vroeger sprake was van het...
Uw pand verkopen