Blog

22 september 2020
Nieuwbouw of renovatie?
Nieuwbouw of renovatie? Een groot dilemma waarbij wij even de voor - en nadelen voor je opsommen.
14 september 2020
Kopen of huren? Dit zijn de voordelen en nadelen
Een woning kopen of huren? Als je uitkijkt naar een nieuwe woonst heb je jezelf die vraag waarschijnlijk al gesteld. In deze post overlopen we samen met jou de belangrijkste voor- en nadelen.
24 augustus 2020
EPC attest verplicht voor gemeenschappelijke delen vanaf 2022
Vanaf 2022 wordt het EPC attest verplicht voor de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen.
TOPO-IMMO team
13 juli 2020
Vacature BIV makelaar Liedekerke
Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je een voorliefde voor vastgoed? Onze nieuwe vacature als BIV vastgoedmakelaar is misschien iets voor jou?
woning of appartement
2 juni 2020
Woning of appartement: 4 tips die je helpen beslissen
Je bent klaar om alleen te gaan wonen of zou graag samenwonen met je partner. Kies je dan best voor een woning of toch beter een appartement?
27 mei 2020
Investeren in vastgoed, koop je een appartement of een huis?
De waarde van vastgoed blijft stabiel en wanneer je de investering goed aanpakt, kan je later doorverkopen met winst. Maar investeer je dan best in een appartement of huis? We helpen je op weg.
17 mei 2020
Waarom in 2020 nog zonnepanelen plaatsen?
Zonnepanelen zijn nog steeds zeer populair in ons land. De kwaliteit ervan wordt ook steeds beter, ze hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvriendelijk en je energiefactuur daalt er fors door.
17 februari 2020
Registratierechten Vlaanderen: dit verandert er in 2020
Registratierechten of verkooprechten zijn eenmalige kosten die je betaalt bij de aankoop van een woning of bouwgrond. In Vlaanderen betaalde je sinds de zomer van 2018 doorgaans 10% of 7%....
teruggave-registratierechten-vlaanderen
29 januari 2020
Recht op teruggave van verkooprechten?
Je verkoopt je woning om een nieuwe gezinswoonst of bouwgrond te kopen. In sommige gevallen krijg je dan van je notaris te horen dat je recht hebt op een ‘teruggave van de verkooprechten....
20 november 2019
Meeneembaarheid registratierechten, wat is dat?
De registratierechten of verkooprechten zijn de eenmalige belastingen die je moet betalen bij de aankoop van onroerend goed (bouwgrond of vastgoed).
verkooprechten, registratierechten, vlaanderen
20 november 2019
Hoeveel registratierechten betaal je in Vlaanderen?
Als je een woning of bouwgrond koopt, zal je ook eenmalige verkooprechten moeten betalen – in de volksmond hoor je hier ook vaak de term ‘registratierechten’. Waar vroeger sprake was van het...
Uw pand verkopen