Huis verkopen zonder makelaar: goed idee?

Je huis verkopen? Ontdek 10 redenen waarom TOPO-IMMO inschakelen als kantoor een slimme zet is!

Je wil je appartement of huis verkopen. Om zoveel mogelijk winst te maken, kies je ervoor om je woning te verkopen zonder makelaar of vastgoedexpert. Toch? Het antwoord zal je misschien verbazen. Want als je weinig kennis hebt over bijvoorbeeld prijszetting, verkopen en juridische aspecten dreig je heel wat voordelen te mislopen.

Hier zijn 10 redenen waarom verkopen via Landmeet- en vastgoedkantoor TOPO-IMMO je net méér opbrengt dan je denkt.

 1. Start met een gratis schatting
 2. Krijg een accurate analyse van de vastgoedmarkt
 3. Bepaal de beste verkoopstrategie
 4. Adverteer je woning via gerichte marketing
 5. Vind je koper via ons klantenbestand en netwerk
 6. Verkoop aan een hogere vraagprijs
 7. Voorkom juridische kopzorgen
 8. Vermijd financiële katers
 9. Win kostbare tijd
 10. Bespaar jezelf stress

Of contacteer ons vrijblijvend voor meer info! We maken graag tijd voor je vrij.

>> Contacteer ons

1. Start met een gratis schatting

Dé hamvraag die elke verkoper zich stelt, is ongetwijfeld: hoeveel is mijn woning waard? De waarde van je vastgoed hangt af van verschillende factoren zoals de ligging, de oppervlakte, de oriëntering, en de EPC-waarde.

Bovendien weten we uit ervaring dat eigenaars emotioneel gehecht zijn aan hun pand en daardoor de verkoopprijs vaak hoger inschatten dan de markt. Hierdoor loop je het risico dat je de vraagpijs uiteindelijk zal moeten zakken en zo je pand zelfs ónder een correcte prijs zal verkopen.

Landmeetkantoor TOPO-IMMO is een onafhankelijk en beëdigd expert-schatter. Tijdens de gratis schatting van je huis of appartement verzamelen we alle nodige info om een nauwkeurig en neutraal verslag op te stellen en de correcte waarde te bepalen.

>> Vraag nu je gratis schatting aan

2. Krijg een accurate analyse van de vastgoedmarkt

De correcte vraagprijs bepalen doen we uiteraard steeds in functie van de vastgoedmarkt. Daarom volgen onze experts de vastgoedtrends steeds op de voet.

Naast een accurate prijszetting helpt je dit ook om bijvoorbeeld je woning op het juiste moment te adverteren.

3. Bepaal de beste verkoopstrategie

Een huis of appartement verkopen doe je niet zomaar. Daarom stippelen we steeds de beste verkoopstrategie voor jou uit op basis van onder meer je eigendom en de marktomstandigheden.

Zo helpen we je om een zo hoog mogelijke vraagprijs te behalen.

4. Adverteer je woning via gerichte marketing

Wanneer was de laatste keer dat je je aangesproken voelde door een groezelig zoekertje vol schrijffouten? Ook op de vastgoedmarkt is het belangrijk om je woning zo aantrekkelijk en professioneel mogelijk te adverteren.

Bij Landmeet- en vastgoedkantoor TOPO-IMMO profiteer je van onze uitgebreide marketingervaring en -expertise. Concreet levert dat deze voordelen voor jou op:

Advertenties via tien verschillende kanalen. We zetten zowel offline als online je woning maximaal in de kijker. Zo bereik je op korte tijd zoveel mogelijk potentiële kopers.

Professionele foto’s getrokken door onze inhousefotograaf. Zij weten brengen je vastgoed professioneel in beeld. Deze foto’s worden gebruikt als promomateriaal op onder meer onze website.

Publiciteit op maat van jouw woning. In onze advertenties lichten we de unieke aspecten van je woning uit. Geen eenheidsworst, dus!

Praktische tips om je woning aantrekkelijker te maken voor kopers. Kleine beetjes maken vaak het verschil. Wij adviseren je graag over concrete aanpassingen die helpen om meer kopers aan te trekken.

Heldere informatie rond kosten en belastingen. We bieden (ver)kopers een duidelijk overzicht van het kostenplaatje dat gepaard gaat met de (ver)koop van vastgoed. Hiertoe behoort uiteraard ook info rond interessante premies of belastingvoordelen.

Screening van potentiële kopers. TOPO-IMMO werkt samen met verschillende banken en hypotheekmakelaars om kandidaat-kopers te screenen. Zo garanderen we je dat ze over de nodige middelen beschikken om je vastgoed te kopen.

Transparantie. In tegenstelling tot sommige van onze concullega’s profiteer je bij ons van maximale transparantie. Geen verborgen kosten, dus!

No cure, no pay. Tot slot hanteren we als makelaar een ‘no cure, no pay’-beleid: we rekenen onze diensten enkel aan als we ook daadwerkelijk je woning verkopen.

een gratis schatting van je huis of woning,

advies en begeleiding op maat,

de beste verkoopstrategie voor jouw vastgoed,

een innovatieve offline en online marketingstrategie,

correcte en transparante afhandeling.

5. Vind je koper via ons klantenbestand en netwerk

Naast de klassieke marketingkanalen beschikt TOPO-IMMO over een eigen klantenbestand met meer dan 40.000 potentiële kopers.

Anders gezegd: zodra je woning wordt toegevoegd aan onze databank, krijgt iedereen die matcht bij jouw profiel een bericht dat hun droomwoning beschikbaar is. Vervolgens kunnen geïnteresseerde kandidaten jouw vastgoed in detail bekijken op onze website.

Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk aan professionele contacten om ook actief een geschikte koper te vinden.

6. Verkoop aan een hogere verkoopprijs

De gratis schatting, correcte verkoopstrategie en uitgebreide marketingstrategie helpen je om zo snel mogelijk een koper te vinden voor je vastgoed. En dan komt het echte werk: je huis of appartement verkopen.

Landmeet- en vastgoedkantoor TOPO-IMMO is een ervaren en doorgewinterd onderhandelaar. Expertise die we graag inzetten om een zo hoog mogelijke prijs te onderhandelen.

>> Ja, ik wil een hogere verkoopprijs

7. Voorkom juridische kopzorgen

Je woning verkopen gaat gepaard met juridische verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan de wettelijk verplichte documenten – zoals het asbestattest en EPC-attest –, de aankoopbelofte, verkoopovereenkomst, en ga zo maar door.

Daarom garanderen we onze klanten ook praktisch een vlotte verkoop die voldoet aan alle wettelijke vereisten. Onze inhouse-paralegal zorgt er dan weer voor dat alles op een juridisch correcte manier verloopt.

Tot slot beschikken we over ruime ervaring met complexe transacties. Bij complexe eigendomsrechten of onenigheid tussen mede-eigenaars, zoekt TOPO-IMMO graag mee naar de gepaste oplossing.

8. Vermijd financiële katers

Naast het juridische aspect heeft de verkoop van vastgoed verstrekkende financiële gevolgen – en dat zowel voor kopers als verkopers. Daarom kan je bij TOPO-IMMO altijd terecht voor deskundig advies op maat.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Heldere informatie rond kosten en belastingen. We bieden (ver)kopers een duidelijk overzicht van het kostenplaatje dat gepaard gaat met de (ver)koop van vastgoed. Hiertoe behoort uiteraard ook info rond interessante premies of belastingvoordelen.
 • Screening van potentiële kopers. TOPO-IMMO werkt samen met verschillende banken en hypotheekmakelaars om kandidaat-kopers te screenen. Zo garanderen we je dat ze over de nodige middelen beschikken om je vastgoed te kopen.
 • Transparantie. In tegenstelling tot sommige van onze concullega’s profiteer je bij ons van maximale transparantie. Geen verborgen kosten, dus!
 • No cure, no pay. Tot slot hanteren we als makelaar een ‘no cure, no pay’-beleid: we rekenen onze diensten enkel aan als we ook daadwerkelijk je woning verkopen.

9. Win kostbare tijd

Je huis verkopen zonder makelaar, da’s een voltijdse job. En je hebt ongetwijfeld wel betere - of leukere - dingen te doen dan administratie regelen, juridische documenten op punt stellen, plaatsbezoeken regelen, je woning adverteren, …

Wij helpen je dus net om kostbare tijd te winnen! Om bijvoorbeeld de inrichting van je nieuwe woning te plannen of de verhuis op te starten. Ook daar kunnen we je trouwens bij helpen!

Want met de TOPO-IMMO verhuiswagen maken we je het leven extra makkelijk.

10. Bespaar jezelf stress

Als er tot slot één ding duidelijk mag zijn, is het wel dat er bij de verkoop van vastgoed heel wat mis kan gaan. Stress die je jezelf kan besparen door een professionele makelaar onder de arm te nemen.

Zoals TOPO-IMMO, bijvoorbeeld. Met meer dan 10 jaar ervaring in het verkopen van residentieel vastgoed staan we je graag bij met onder meer:

Benieuwd of het klikt tussen ons? Contacteer ons vrijblijvend en trek samen met ons de kaart van een zorgeloze vastgoedverkoop!

>> Contacteer ons

Tags in dit artikel

Uw pand verkopen