Advies

Hier vind je een overzicht waarin wij een advies geven op de meest gestelde vragen over (ver)kopen, (ver)huren en bouwen.

Kopen

Juridisch: Wat is het verschil tussen een voorkeurrecht en een voorkooprecht? Financieel: Wat is kopen op lijfrente? Juridisch: Wat is “bezetting ter bede”? Juridisch: Wat betekent “de woning wordt verkocht voor vrij en onbelast”? Financieel: Wie verzekert het pand tussen compromis en akte? Financieel: Wat is een hypotheek? Wettelijke bijlagen: Wat is een bodemattest? Wettelijke bijlagen: Wat is een eigendomstitel? Wettelijke bijlagen: Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen of vastgoedinformatie? Financieel: Krijg ik een groter aandeel van de woning als ik meer investeer dan mijn medekoper? Juridisch: Wat is een beding van aanwas (tontinebeding)? Juridisch: Wat betekent het “recht van natrekking”? Algemeen: Wanneer krijg ik de sleutel van de woning die ik gekocht heb? Keuringen: Wat is een EPC-attest en is dit verplicht? Keuringen: Ik koop een woning waarbij de elektriciteit niet conform is. Wat nu? Waar moet ik op letten als ik een woning koop? Financieel: Moet ik altijd BTW betalen als ik een woning koop? Juridisch: Wat is het verschil tussen volle eigendom, blote eigendom en vruchtgebruik? Financieel: Hoeveel bedragen de verkooprechten bij aankoop beschermend erfgoed? Financieel: Geld lenen voor je woning: hoe bepaal ik mijn budget? Juridisch: Ik heb interesse in een pand of bouwgrond: wat moet ik doen? Juridisch: Wat is een verkoopovereenkomst? Verzekering: Is een brandverzekering verplicht? Financieel: Wat is onroerende voorheffing? Algemeen: Welke voordelen biedt de verzekeringsclausule van TOPO-IMMO in de compromis? Financieel: Is een voorschot verplicht bij aankoop van een eigendom? Juridisch: Wat is een aankoopbelofte? Juridisch: Wat is het verschil tussen een compromis of aankoop-verkoopbelofte? Algemeen: Wat is een BEN-woning of BEN-appartement? Juridisch: Waar en wanneer vindt de ondertekening van de akte plaats? Juridisch: Wat kan ik doen bij een verborgen gebrek? Keuringen: Welke mogelijkheden heb je bij een stookolietankkeuring? Keuringen: Een mazouttank of stookolietank neutraliseren, hoe gebeurt dat? Juridisch: Wanneer is er sprake van verborgen gebreken bij de aankoop van een woning?

Verkopen

Juridisch: Wat is het verschil tussen een voorkeurrecht en een voorkooprecht? Algemeen: Moet ik als verkoper aanwezig zijn bij de bezichtigingen? Juridisch: Wat is het verschil tussen lastgeving en opdracht? Financieel: Wat is kopen op lijfrente? Juridisch: Wat is “bezetting ter bede”? Juridisch: Wat betekent “de woning wordt verkocht voor vrij en onbelast”? Financieel: Wie verzekert het pand tussen compromis en akte? Wettelijke bijlagen: Wat is een bodemattest? Welke schadevergoedingen worden er toegepast en wanneer? Wettelijke bijlagen: Wat is een eigendomstitel? Wettelijke bijlagen: Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen of vastgoedinformatie? Keuringen: Wat is een EPC-attest en is dit verplicht? Juridisch: Wat is een verkoopovereenkomst? Algemeen: Welke voordelen biedt de verzekeringsclausule van TOPO-IMMO in de compromis? Financieel: Is een voorschot verplicht bij aankoop van een eigendom? Juridisch: Wat is een aankoopbelofte? Juridisch: Wat is het verschil tussen een compromis of aankoop-verkoopbelofte? Juridisch: Waar en wanneer vindt de ondertekening van de akte plaats? Juridisch: Mag ik de huurovereenkomst opzeggen om het pand te renoveren? Keuringen: Welke mogelijkheden heb je bij een stookolietankkeuring? Keuringen: Een mazouttank of stookolietank neutraliseren, hoe gebeurt dat? Juridisch: Wanneer is er sprake van verborgen gebreken bij de aankoop van een woning? Algemeen: Wat is het verschil tussen een gratis schatting en een VLABEL- of beëdigde schatting?
Uw pand verkopen