Advies

Hier vind je een overzicht waarin wij een advies geven op de meest gestelde vragen over (ver)kopen, (ver)huren en bouwen.

Kopen

Juridisch: Wat is het verschil tussen een voorkeurrecht en een voorkooprecht? Financieel: Wat is kopen op lijfrente? Juridisch: Wat is “bezetting ter bede”? Financieel: Wie verzekert het pand tussen compromis en akte? Juridisch: Wat betekent “de woning wordt verkocht voor vrij en onbelast”? Financieel: Wat is een hypotheek? Wettelijke bijlagen: Wat is een eigendomstitel? Wettelijke bijlagen: Wat is een bodemattest? Wettelijke bijlagen: Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen of vastgoedinformatie? Financieel: Krijg ik een groter aandeel van de woning als ik meer investeer dan mijn medekoper? Juridisch: Wat is een beding van aanwas (tontinebeding)? Juridisch: Wat betekent het “recht van natrekking”? Algemeen: Wanneer krijg ik de sleutel van de woning die ik gekocht heb? Keuringen: Wat is een EPC-attest en is dit verplicht? Keuringen: Ik koop een woning waarbij de elektriciteit niet conform is. Wat nu? Waar moet ik op letten als ik een woning koop? Financieel: Moet ik altijd BTW betalen als ik een woning koop? Juridisch: Wat is het verschil tussen volle eigendom, blote eigendom en vruchtgebruik? Financieel: Hoeveel bedragen de verkooprechten bij aankoop beschermend erfgoed? Juridisch: Ik heb interesse in een pand of bouwgrond: wat moet ik doen? Financieel: Wat is onroerende voorheffing? Verzekering: Is een brandverzekering verplicht? Juridisch: Wat is een verkoopovereenkomst? Financieel: Geld lenen voor je woning: hoe bepaal ik mijn budget? Algemeen: Welke voordelen biedt de verzekeringsclausule van TOPO-IMMO in de compromis? Financieel: Is een voorschot verplicht bij aankoop van een eigendom? Juridisch: Wat is een aankoopbelofte? Juridisch: Wat is het verschil tussen een compromis of aankoop-verkoopbelofte? Algemeen: Wat is een BEN-woning of BEN-appartement? Juridisch: Waar en wanneer vindt de ondertekening van de akte plaats? Juridisch: Wat kan ik doen bij een verborgen gebrek? Keuringen: Welke mogelijkheden heb je bij een stookolietankkeuring? Keuringen: Een mazouttank of stookolietank neutraliseren, hoe gebeurt dat? Juridisch: Wanneer is er sprake van verborgen gebreken bij de aankoop van een woning? Juridisch: Als ik een aankoopbelofte teken, is dit dan bindend? Financieel: Is de prijs die geadverteerd staat de vraagprijs of een richtprijs? Algemeen: Ik heb een woning zien staan die in optie staat. Is deze definitief verkocht of kan ik deze nog bezoeken? Financieel: Is de prijs die geadverteerd staat de vraagprijs of een richtprijs?

Verkopen

Algemeen: Moet ik als verkoper aanwezig zijn bij de bezichtigingen? Juridisch: Wat is het verschil tussen een voorkeurrecht en een voorkooprecht? Juridisch: Wat is het verschil tussen lastgeving en opdracht? Financieel: Wat is kopen op lijfrente? Juridisch: Wat is “bezetting ter bede”? Financieel: Wie verzekert het pand tussen compromis en akte? Juridisch: Wat betekent “de woning wordt verkocht voor vrij en onbelast”? Welke schadevergoedingen worden er toegepast en wanneer? Wettelijke bijlagen: Wat is een eigendomstitel? Wettelijke bijlagen: Wat is een bodemattest? Wettelijke bijlagen: Wat zijn stedenbouwkundige inlichtingen of vastgoedinformatie? Keuringen: Wat is een EPC-attest en is dit verplicht? Juridisch: Wat is een verkoopovereenkomst? Algemeen: Welke voordelen biedt de verzekeringsclausule van TOPO-IMMO in de compromis? Financieel: Is een voorschot verplicht bij aankoop van een eigendom? Juridisch: Wat is een aankoopbelofte? Juridisch: Wat is het verschil tussen een compromis of aankoop-verkoopbelofte? Juridisch: Waar en wanneer vindt de ondertekening van de akte plaats? Juridisch: Mag ik de huurovereenkomst opzeggen om het pand te renoveren? Keuringen: Welke mogelijkheden heb je bij een stookolietankkeuring? Keuringen: Een mazouttank of stookolietank neutraliseren, hoe gebeurt dat? Juridisch: Wanneer is er sprake van verborgen gebreken bij de aankoop van een woning? Algemeen: Wat is het verschil tussen een gratis schatting en een VLABEL- of beëdigde schatting? Topo-Immo: Hoeveel comissie vragen wij als kantoor? Topo-Immo: Betaal ik een opstartkost bij Topo-Immo? Topo-Immo: Wie wordt mijn vastgoedexpert? Topo-Immo: Op welke kanalen publiceren jullie mijn eigendom? Topo-Immo: Onze woning zit al in verkoop bij een ander kantoor, maar wij zouden dit graag met jullie verkopen. Kan dit? Topo-Immo: Is een schatting van mijn eigendom gratis? Algemeen: Ik twijfel om mijn woning al te verkopen, ik heb nog geen nieuwe woning gevonden Algemeen: Kan ik mijn bemiddelingsopdracht nog annuleren? Topo-Immo: Heb ik 14 kalenderdagen of 7 werkdagen bedenktijd? Topo-Immo: zijn jullie dan duurder dan een ander vastgoedkantoor?
Uw pand verkopen