Woon je beter in de stad of op het platteland?

Ben jij opgegroeid op het platteland en kan je je niet voorstellen hoe het zou zijn om in een drukke stad te leven? Of ben jij geboren en getogen in het hartje van een stad en vind je het stille en rustige platteland maar niets? Bij de aankoop van een woning is de locatie nog altijd de belangrijkste beslissingsfactor!

Maar we snappen ook dat het niet altijd eenvoudig is om je vertrouwde omgeving te verlaten. We overlopen samen met jou de voor- en nadelen van het leven in de stad en op het platteland. Inclusief enkele pareltjes die we de afgelopen jaren hebben mogen verkopen!

Wonen in de stad : alles dichtbij

Wonen in de stad heeft heel wat voordelen! De grootste? Ongetwijfeld het feit dat alles dichtbij is.

Als een woning of appartement in het centrum koopt, hoef je niet steeds in je auto te springen om naar de winkel te gaan, lekker te gaan dineren, de kinderen naar school te brengen en ga zo maar door.

Meestal zijn de winkels in de stad ook veel later open dan op het platteland en is het openbaar vervoer beter geregeld.

Bovendien verbruiken rijhuizen en appartementen veel minder energie dan vrijstaande huizen. Dat komt doordat ze minder verliesoppervlakten hebben.

En wonen in de stad is enorm sociaal! Je bent voortdurend omgeven door mensen, of je er nu echt contact mee hebt of niet. Zo zie je mensen in het park, de lift van je appartement, op de bus…

Ons grootste gemis? In steden heb je vaak niet de plek voor een grote tuin die je gezellig kan aankleden. Ook parkeerplekken kunnen best een uitdaging zijn wanneer je geen garage hebt.

Wonen op het platteland: als het wat rustiger mag zijn

Ook wonen op het platteland heeft heel wat voordelen. Zo kan je genieten van de rust en de open vlaktes en het contact met de natuur. Er is veel minder drukte en lawaai als in een stad en mensen leven er minder dicht op elkaar.

Zeker wanneer je na een drukke werkdag en files nood hebt aan een rustige wandeling is ‘den buiten’ een goede keuze voor jou.

Op het platteland vind je doorgaans meer (vrijstaande) huizen dan appartementen. Het is dan ook de perfecte plaats voor wie ruimte en privacy erg belangrijk vindt.

Daarnaast zijn woningen op het platteland in verhouding meestal goedkoper dan woningen in de stad – zeker als ze wat verder van de steden liggen!

Hebben jullie meer dan 1 auto? Buiten de stad is het doorgaans gemakkelijker die vlotjes voor de deur te parkeren.

Persoonlijke keuze

Tot slot merken we dat jonge gezinnen meestal kiezen voor een woning op het platteland, terwijl schoolverlaters zich graag naar de bruisende stad begeven.

Ook oudere mensen kiezen graag voor een woning of appartement in de stad zodat zij op wandelafstand van de winkels wonen.

Wat je ook kiest, je keuze is en blijft vooral een persoonlijke beslissing. En daar helpen we je graag bij.

Gerelateerde artikels :

Tags in dit artikel

Uw pand verkopen