Keuringen: Een mazouttank of stookolietank neutraliseren, hoe gebeurt dat?


Bij het neutraliseren van een mazouttank wordt de tank afgekoppeld zodat die niet meer gebruikt kan worden. Daarna heb je keuze uit twee methodes:

  • Bij een neutralisatie en buitengebruikstelling wordt de stookolietank afgekoppeld, leeggemaakt en gereinigd. Een ondergrondse tank wordt vervolgens opgevuld met zand, schuim of een ander inert materiaal om verzakking te voorkomen. De tank blijft met andere woorden staan waar die staat.
  • Daarnaast kan je ervoor kiezen om de stookolietank te laten neutraliseren en verwijderen. Zoals de omschrijving doet vermoeden, wordt de tank na loskoppeling en reiniging verwijderd van je perceel. Deze methode is vooral populair bij bovengrondse tanken.

Opgelet! Enkel een erkend technicus mag een stookolietank neutraliseren, buiten gebruik stellen en/of neutraliseren. Zij zullen je eveneens een attest geven van buitengebruikstelling. Verkoop je binnenkort je woning? Dan ben je verplicht dit attest aan de koper te overhandigen ten laatste bij het verlijden van de authentieke akte.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een diepgaand gesprek over jouw dossier.
Uw pand verkopen