Financieel: Is de prijs die geadverteerd staat de vraagprijs of een richtprijs?

In België wordt het afficheren van een vraagprijs gezien als een uitnodiging tot onderhandelen, en niet als een verplichting om het pand tegen die prijs te verkopen.
Als er meerdere potentiële kopers zijn, is het mogelijk om te onderhandelen over een hogere prijs dan de vraagprijs.
Er kan echter geen openbare verkoop worden georganiseerd waarbij kopers tegen elkaar kunnen opbieden. In plaats daarvan kan ervoor gekozen worden om de verkoop onder gesloten omslag te organiseren.

Een vraagprijs is dus altijd een richtprijs en de verkoper is niet verplicht om een bod van de vraagprijs te accepteren. Als je geïnteresseerd bent in een pand, is het daarom belangrijk om te onderhandelen en een bod uit te brengen dat past bij de marktwaarde en jouw budget.

Bij TOPO-IMMO hanteren we het principe dat de kandidaat-koper die bereid is om de vraagprijs te betalen, voorrang heeft bij de aankoop van een woning. Wanneer we een getekende aankoopbelofte ontvangen tegen de vraagprijs, annuleren we alle geplande afspraken met andere potentiële kopers. Dit is een manier om de verkoopprocedure te versnellen en zekerheid te bieden aan de koper en verkoper. We moedigen geïnteresseerde kopers dan ook aan om serieus na te denken over hun bod voordat ze een aankoopbelofte tekenen.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een diepgaand gesprek over jouw dossier.
Uw pand verkopen