Algemeen: Wat is een BEN-woning of BEN-appartement?

BEN staat voor Bijna-Energieneutraal. Een bijna-energieneutrale woning heeft namelijk een E-peil of energiescore die lager of gelijk is aan E30. Om deze energetische score te behalen, moeten BEN-woningen voldoen aan een aantal wettelijke specifieke eisen voor onder meer thermische isolatie, verwarming en ventilatie. Belangrijk om weten is dat men kijkt naar de héle woning – van gebruikte technieken en oriëntatie tot verliesoppervlaktes.

Daarnaast moet een BEN-woning het grootste deel van haar energie uit hernieuwbare bronnen halen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of warmtepompen.

Interessant om weten is dat in Vlaanderen sinds 2021 BEN-bouwen verplicht is voor nieuwbouw. Goed voor de planeet én jouw energiefactuur! Wist je trouwens dat er in Vlaanderen voordelige leningen en premies bestaan voor BEN-woningen? Daarnaast ben je na de aankoop van een BEN-woning of BEN-appartement de eerstkomende 5 jaar vrijgesteld van het betalen van een onroerende voorheffing (kadastraal inkomen). Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Uw pand verkopen