Schattingen

Hoeveel is mijn huis waard?

Een logische vraag als je een huis wil kopen of verkopen. Je wil immers zeker zijn van een correcte vraagprijs!

Die zekerheid krijg je van een onafhankelijk en beëdigd expert-schatter zoals Landmeetkantoor TOPO-IMMO: onze vastgoedspecialisten bezoeken het pand in kwestie, meten alles op, nemen foto’s en noteren relevante info tot in de puntjes. Op basis daarvan stellen ze een gedetailleerd en neutraal schattingsverslag op met daarin een correcte, actuele marktwaarde.

Zo weet je meteen hoeveel je onroerend goed nu écht waard is.

Gratis schatting

Zo weet je meteen hoeveel je onroerend goed nu écht waard is.

Schattingen voor financiële instellingen

Daarnaast verzorgen onze experts ook kwalitatieve schattingen voor financiële instellingen. Banken doen bijvoorbeeld beroep op beëdigde schatters voor ze een lening toestaan. Dat kan onder meer het geval zijn bij…

  • hypothecaire leningen,
  • kaskrediet,
  • gewone persoonlijke leningen,
  • herfinanciering,
  • of woonkredieten met een onroerend goed in bankwaarborg.

Schattingen voor andere situaties

De beëdigde expert-schatters van Landmeetkantoor TOPO-IMMO helpen je een correcte waarde te bepalen voor je vastgoed. Naast de aankoop of verkoop van onroerend goed zijn er een aantal scenario’s waarbij een professionele schatting het verschil kan maken.

Bij de aangifte van nalatenschap kan je dankzij een correcte waardebepaling de erfbelasting relatief inperken of, als het pand te laag werd ingeschat, eventuele boetes vermijden.

In zakelijke context spelen schattingen een cruciale rol bij de inbreng van onroerend goed in een vennootschap . Zo kan je onder meer de afschrijvingen van gebouwen verantwoorden bij de fiscus.

Tot slot kan een expert-schatter je ook heel wat voordelen opleveren bij onder andere fiscale herschattingen, onteigeningen door de overheid, echtscheidingen en veel meer.

Een vastgoedproject in gedachten? Maak een afspraak en kom vrijblijvend langs! We maken graag tijd voor je vrij.

Uw pand verkopen