Investeren in vastgoed, koop je een appartement of een huis?

Investeren in vastgoed is en blijft de slimste keuze! De waarde van vastgoed blijft namelijk stabiel en wanneer je de investering goed aanpakt, kan je je investering zelf later doorverkopen met winst. Maar investeer je dan best in een appartement of huis? We helpen je op weg.

Waarom investeren in vastgoed

Je wil graag je spaarcenten ergens in investeren, maar bent geen fan van aandelen en obligaties? Dan kunnen we vastgoed zeker aanraden als een veilige keuze. Bovendien kan je tegenwoordig lenen aan zeer voordelige tarieven – een extra motivatie om er vandaag nog mee te starten.

Ook de opbrengsten uit je huurgelden worden nog altijd laag belast, zeker wanneer je je investering verhuurt als particulier.

Het grootste voordeel aan investeren in vastgoed? Dat is uiteraard dat je maandelijkse inkomsten ontvangt. Zo bouw je een passief inkomen op én geef je jezelf een mooi extraatje wanneer je op pensioen gaat.

Kies vooral vastgoed dat bij jou past

Op de vraag of je nu beter in een appartement, dan wel een woning investeert kunnen we helaas geen sluitend antwoord geven.

Appartementen doen het bijvoorbeeld beter in steden dan op het platteland. Stadswoningen doen het ook goed op de huurmarkt – al ligt de populariteit van grote woningenbeduidend hoger op het platteland.

Het rendement op deze investeringen kan met andere woorden hetzelfde zijn! Daarom raden we geïnteresseerde investeerders vooral aan om ook eens na te denken over waar je jezelf ziet wonen.

Veel investeerders wonen bijvoorbeeld nu in een grote gezinswoning op het platteland, maar hebben een appartement in de stad gekocht als investering. Later kunnen hier kinderen eventueel op kot — of, als de kinderen het huis uit zijn – willen de ouders eventueel zelf daar gaan wonen.

Laat je bijstaan door vastgoedexperten

Uiteraard is het voor investeerders ook belangrijk om steeds in te spelen op de vastgoedmarkt. Om er zeker van te zijn dat je slim investeert, raden we je aan om een vrijblijvende afspraak te maken met ons team. Dankzij onze vakkennis en ervaring vind je gegarandeerd het perfecte investeringspand!

Heb je al geïnvesteerd in vastgoed en wil je het nu graag verhuren? Ook daar helpt Landmeetkantoor TOPO-IMMO je met plezier!

Tags in dit artikel

Uw pand verkopen