Advies

Help, ik wil verkopen.

Bouwgrond, huis, appartement… onroerend goed verkopen doe je niet van vandaag op morgen. Hoe beter je voorbereid bent, hoe meer je uit je verkoop kan halen. Ga daarom zeker eens langs bij een beëdigd landmeter-expert.

Dankzij hun vakkundige kennis en expertise kan het team van Landmeetkantoor TOPO-IMMO je helpen om…

 • Je onroerend goed optimaal op te delen. Soms is het voordeliger om percelen te splitsen of zelfs te verkavelen. Ook bij meergezinswoningen zijn er verschillende opties mogelijk. Wij berekenen wat jou het meeste kan opbrengen.
 • Je percelen te splitsen of verkavelen. Als je een deel van je grond wil verkopen als bouwgrond heb je een verkavelingsvergunning nodig. Laat het dossier gerust aan ons over.
 • De meest winstgevende optie te bepalen. Openbare verkoop, onderhands met eigen publiciteit, makelaar… of toch maar verhuren? Onze experts helpen je navigeren tussen de verschillende pistes en berekenen de meest voordelige optie.
 • Je pand verkoopklaar te maken. Zijn er kleine renovatiewerken die de vraagprijs een duwtje in de rug kunnen geven? Of doe je bepaalde opknapwerkjes beter net niét? We overlopen alles van A(chtertuin) tot Z(olderkamer).
 • De EPC-score van je woning te berekenen. Het energieprestatiecertificaat (EPC) is wettelijk verplicht en geeft kopers een idee van het energieverbruik.
 • Je publiciteit te optimaliseren. Zodra je je eigendom te koop plaatst, mag – nee, moét – die gezien worden. Doe beroep op onze uitgebreide ervaring en geef je vastgoed of grond alle kansen op de online en offline markt.
 • De verkoop vlot af te handelen. We geven je graag handige tips die je kunnen helpen tijdens het verkoopproces. Hoe regel je bijvoorbeeld bezoeken van kandidaat-kopers? Of hoe beperk je alle bijhorende stress en drukte?

Help, ik wil kopen.

Als je onroerend goed koopt, stelt de notaris een aankoopakte op. Bovendien zal hij of zij je uitgebreid informeren over onder meer bijkomende lasten en plichten.

 • Is je grond belast met een rooilijn?
 • Hoe zit het met het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) van jouw perceel?
 • Het bijzonder plan van aanleg (BPA)?
 • Zijn er eventuele onteigeningsplannen?
 • Wat met de erfdienstbaarheid?

Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je zo snel mogelijk een antwoord op wil. Ons team pluist het met plezier voor je uit.

Daarnaast raden we je aan om samen met je akte een opmetingsplan te laten registreren. Zo geef je jezelf juridische zekerheid over de exacte begrenzing en oppervlakte van je eigendom.

Tot slot kan een beëdigd landmeter-expert je ook helpen om je perceel af te palen . Loopt de relatie met de buren spaak over grensgeschillen? We treffen een minnelijke schikking tussen de betrokken partijen.

Help, ik wil bouwen.

Ook bij eventuele verbouwingen of bouwwerken kan je beroep doen op de expertise van een beëdigd landmeter. Soms zal er bijvoorbeeld een muurovername nodig zijn: in dat geval bepalen we de waarde van de over te nemen muur en stellen het vereiste proces-verbaal op.

Kunnen de bouwwerken ingrijpende gevolgen hebben voor aanpalende constructies? Een landmeter-expert kan zowel vóór als na de werken een plaatsbeschrijving opstellen. Zo vermijd je onnodige discussies over eventuele bouwschade.

Kortom, een landmeter-expert helpt je bouwen, kopen en verkopen zonder zorgen. Een project in gedachten? Maak snel een afspraak en kom vrijblijvend langs! We maken graag tijd voor je vrij.

Uw pand verkopen